fbpx

Bedrijfsongeval Schadeclaim Informatie

Heeft u letselschade opgelopen?
U heeft mogelijk recht op een schadevergoeding!

Neem contact op voor
vrijblijvend advies!

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Wat Is een bedrijfsongeval?

Wanneer u op de werkvloer een ongeval heeft gehad en hierdoor letsel oploopt, dan heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. De werkgever is namelijk vrijwel altijd aansprakelijk voor de letselschade die u oploopt door een bedrijfsongeval. Voorbeelden van bedrijfsongevallen kunnen zijn: vallen van hoogte, contact met bewegende delen van een machine, vallende objecten of beknelling tussen een machine. Maar ook een ongeluk met de bedrijfsauto wordt beschouwd als bedrijfsongeval.

Soorten letsel na een bedrijfsongeval

Een bedrijfsongeval kan leiden tot allerlei soorten letselschade, zoals botbreuken of zelfs beknelde of geamputeerde ledematen. We spreken van een ernstig arbeidsongeval wanneer men blijvend letselschade oploopt of zelfs komt te overlijden. In zulke gevallen is de werkgever verplicht om een melding te maken bij de Arbeidsinspectie.

Letselschade bedragen bedrijfsongeval

Maar ook als het niet om ernstig letsel gaat, is de schade vaak groter dan verwacht. De werknemer maakt allerlei extra kosten die voortvloeien uit het ongeval. Het kan zijn dat u tijdelijk minder mobiel of zelfredzaam bent. U verliest inkomen door tijdelijke arbeidsongeschiktheid en heeft wellicht hulp nodig in en rondom uw huis (huishoudelijke hulp). Ook voor schade aan uw bezittingen, extra ziektekosten, extra reiskosten en immateriële schade, zoals angst of depressie, kunt u een schadevergoeding krijgen.

Aansprakelijkheid letselschade door bedrijfsongeval

Indien u een ongeluk heeft gehad tijdens werktijd, dan is in de meeste gevallen de werkgever aansprakelijk. Uw werkgever heeft een wettelijke zorgplicht om de veiligheid van haar werknemers te garanderen. Dit betekent dat werkgevers moeten zorgen voor een veilige werkomgeving en voldoende voorzorgsmaatregelen moeten nemen om een bedrijfsongeval zoveel mogelijk te beperken.

Indien het bedrijfsongeval buiten de schuld van de werknemer ligt, dan kan de werknemer letselschade claimen bij de werkgever. De werknemer moet dan aannemelijk maken dat er sprake is van letselschade en dat de opgelopen letselschade direct is ontstaan door het bedrijfsongeval. Voor de werknemer is dit vrij eenvoudig in de praktijk. De bewijslast ligt bij de werkgever: indien hij het niet eens is met de aansprakelijkheid, moet de werkgever aantonen dat de werkomgeving veilig is, dat er voldoende voorzorgsmaatregelen zijn getroffen, dat een andere partij aansprakelijk is of dat de werknemer zelf door roekeloosheid of opzet aansprakelijk is. In de praktijk is dit zeer moeilijk aan te vechten voor de werkgever.

Werkgever aansprakelijk stellen bij bedrijfsongeval

Veel mensen vinden het lastig om hun eigen werkgever aansprakelijk te stellen. De reden hiervoor is dat ze bang zijn voor een conflict met de werkgever. Werkgevers zijn in de meeste gevallen echter goed verzekerd voor bedrijfsongevallen via een bedrijfsongevallenverzekering, waardoor het hen niets kost.

Het is natuurlijk wel van belang om de letselschade claim op de juiste manier af te wikkelen en de goede relatie intact te houden. Het is daarom verstandig om het claimen van uw letselschade over te laten aan een ervaren letselschadespecialist. Letsel020 behandelt ook bedrijfsongevallen en heeft ervaren specialisten op dit gebied. De bedrijfsongevallenverzekering van uw werkgever zou zelfstandig de schade kunnen berekenen, maar deze valt vrijwel altijd lager uit dan wanneer u het via een bureau als het onze zou doen. Verzekeraars willen namelijk uit eigen belang zo min mogelijk uitkeren. Als letselschadebureau staan wij helemaal los van de verzekeraar en kunnen wij ervoor zorgen dat uw belang voorop staat en de maximale schadevergoeding ontvangt.

Heeft u letselschade opgelopen?

Laat ons u gratis en vrijblijvend van advies voorzien!

Auto ongeval tijdens werktijd

Bedrijfsongevallen hoeven niet op locatie van het bedrijf plaats te vinden. Als u tijdens werktijd met een bedrijfsauto onderweg bent en er een aanrijding plaatsvindt, dan valt dit ook onder een bedrijfsongeval. In dit geval is de werkgever aansprakelijk, zelfs als het ongeval uw eigen schuld was. Tenzij het ongeval opzettelijk is veroorzaakt of als er sprake is van roekeloos rijgedrag. Indien de schuld niet bij u ligt maar bij de tegenpartij, dan zal uw werkgever uiteindelijk de letselschade verhalen op diens verzekeraar.

Schadevergoeding claimen voor ondernemers & zzp’ers

Ook als ondernemer en zzp’er kunt u letselschade vergoed krijgen na een bedrijfsongeval. U valt dan onder de zorgplicht van de opdrachtgever waar u op dat moment werkzaam bent. De opdrachtgever is dan aansprakelijk voor uw letselschade en moet bewijs aantonen indien hij het er niet mee eens is.

Letselschade claimen bij een bedrijfsongeval?

De hoogte van uw letselschadevergoeding is afhankelijk van meerdere factoren, onder andere de ernst en duur van uw letsel. De financiële gevolgen zijn vaak groter dan verwacht en bestaan uit een aantal schadeposten. Voorbeelden van schadeposten na een bedrijfsongeval zijn:

  • medische kosten
  • huishoudelijke hulp
  • inkomensverlies
  • verlies aan zelfwerkzaamheid
  • smartengeld
  • wettelijke rente

Om ervoor te zorgen dat u de maximale schadevergoeding ontvangt en geen genoegen neemt met een te lage vergoeding, kunt u het beste een letselschadespecialist inschakelen. Letsel020 staat klaar om u gratis juridische hulp te bieden.

Letselschade claimen via Letsel020

Het oplopen van letselschade is erg vervelend en neemt veel zorgen met zich mee. In een paar seconden staat uw leven volledig op zijn kop. Naast de lichamelijke en psychische klachten, ontstaan er vaak ook financiële problemen. Als het ongeval is veroorzaakt door een ander, dan heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. U vraagt zich af: wie is er verantwoordelijk voor het ongeval? Heb ik recht op een schadevergoeding? Wat is de hoogte van mijn schadevergoeding? Hoe en waar dien ik een letselschadeclaim in? Letsel020 kent deze vraagstukken als geen ander en helpt u door het gehele traject.
Het verhalen van een letselschadevergoeding is een complex en lang proces. Het is daarom verstandig om een letselschade advocaat of -jurist in te schakelen om uw belangen te behartigen. Letsel020 biedt gratis juridische hulp aan dergelijke slachtoffers met letselschade in Amsterdam.
Wij verhalen 100% kosteloos uw letsel op de aansprakelijke verzekeraar. U kunt zich dan richten op medisch herstel, terwijl onze letselschadespecialisten exact in kaart brengen waar u recht op heeft en voor u de maximale schadevergoeding claimen!

Call Now ButtonBel Ons!