fbpx

Letselschade Verhalen

Heeft u letselschade opgelopen?
U heeft mogelijk recht op een schadevergoeding!

Neem contact op voor
vrijblijvend advies!

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Letselschade claimen

Als u letselschade heeft opgelopen is dat niet fijn. Gelukkig kan de schade bijna altijd worden geclaimd als de andere partij aansprakelijk is. Het belangrijkste bij het claimen van een schadevergoeding is dat alle kosten die u heeft gemaakt netjes op een rijtje staan.

Een claim indienen doen wij door de tegenpartij  met een brief aan te schrijven. Zodra de aansprakelijkheid wordt erkend door de tegenpartij kunnen wij aan de slag gaan met het claimen van uw schadevergoeding. Hoe uw schadebedrag wordt berekend kunt u vinden in een ander artikel op onze site. Hieronder kunt u zien hoe het voorschot wordt bepaald.

Voorschot bij letselschade

Als u letselschade heeft opgelopen heeft u recht op een voorschot. Een voorschot is een vergoeding van de kosten die u heeft gemaakt tijdens het gehele letselschadeclaim proces. Het is dus een betaling van letselschade. Iedereen heeft bij het oplopen van letselschade recht op een voorschot. Het kan namelijk zo zijn dat u door alle gemaakte kosten niet meer rond kan komen, een voorschot voorkomt dit.

Om te bepalen of u recht heeft op een voorschot wordt er een medisch expert ingeschakeld om te bepalen hoe hoog het bedrag van de voorschot is.

Voorschot algemene titel bij letselschade

Bij het oplopen van schade zijn er altijd veel schadeposten die bepaald moeten worden. Deze schadeposten moeten worden erkend door de verzekeraar van de tegenpartij om te worden uitgekeerd. Als de verzekeraar weet dat er schadeposten zijn – maar dat het bedrag hiervan nog niet precies is bepaald – dan wordt er een algemeen voorschot betaald aan de cliënt. Dit algemene bedrag heeft niets met de kostenposten die u heeft te maken, alleen maar met hoe erg het opgelopen letsel is.

Smartengeld bij letselschade

Er is een wettelijke rent op het verkrijgen van smartengeld. Dit houdt in dat hoe langer de betaling van het smartengeld uitblijft, hoe meer rente hier overheen gaat die bovenop het smartengeld bedrag komt. Vaak zijn verzekeraars heel snel in het uitbetalen van smartengeld omdat ze de wettelijke rente die hier overheen gaat niet te hoog op willen laten lopen.

Restitutierisico bij letselschade

Een verzekeraar is altijd bang dat er teveel aan voorschotten wordt uitbetaald. Dit is echter bijna nooit het geval. In het uitzonderlijke geval dat dit wel zo is moet u het overschot aan voorschot terugbetalen aan de verzekeraar van de tegenstander. Dit komt echter bijna nooit voor en helaas wordt er vaak eerder te weinig aan voorschot uitbetaald. Als u zeker wilt weten dat u krijgt waar u recht op heeft dan is het altijd het beste om een letselschadespecialist van Letsel020 in te schakelen.

Heeft u letselschade opgelopen?

Laat ons u gratis en vrijblijvend van advies voorzien!

Gratis rechtshulp bij het claimen van letselschade

Niet elke letselschade kunt u claimen. Indien u twijfels heeft over of u uw letselschade kunt claimen dan is het zinvol om een letselschade-expert in te schakelen. Wanneer u letselschade oploopt door een ongelukkig ongeval dan heeft u volgens de Nederlandse wet recht op juridische bijstand op kosten van de aansprakelijke partij. Het inschakelen van een letselschadeadvocaat of belangenbehartiger via Letsel020, de letselschadespecialist in Amsterdam, is voor u daarom volledig kosteloos! We kunnen dan samen met een medisch adviseur kijken of er aanknopingspunten zijn om de tegenpartij aansprakelijk te stellen.

Wat is letselschade?

Laat ons u gratis en vrijblijvend van advies voorzien

Letselschade is alle lichamelijke en psychische schade die iemand kan ondervinden na een ongeval. Bent u slachtoffer van een ongeval en heeft u daardoor letsel opgelopen? Indien het ongeval is veroorzaakt door een ander, dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen en een schadevergoeding claimen. Bij Letsel020 ontvangt u 100% kosteloos juridische hulp en advies bij letselschade door deskundigen!

Letselschade claimen?

Uw schadevergoeding ontvangen in 3 stappen!

Het verhalen van een letselschadevergoeding is complex en het is daarom verstandig om een letselschadespecialist in te schakelen. Letsel020 kan u daarbij helpen!

schade-melden

Meld Uw Schade

Uw schade wordt binnen 24 uur beoordeeld! Vervolgens houden we een intakegesprek bij u thuis, op kantoor, of telefonisch.

Letselschade-expert-claimen-uw-schade

Schade Verhalen

We brengen de schade in kaart en stellen de tegenpartij aansprakelijk voor het verhalen van uw schadevergoeding.

Ontvang-Uw-Vergoeding

Ontvang Uw Vergoeding

U ontvangt tussentijds voorschotten en bij de afwikkeling een slotbetaling. U krijgt waar u recht op heeft.

100% kosteloos

Volgens de wet moet de aansprakelijke verzekeraar onze kosten betalen!

+10 jaar ervaring

U wordt geholpen door betrouwbare en deskundige letselschadespecialisten.

Onafhankelijk

We zijn onafhankelijk van verzekeraars en treden uitsluitend op voor slachtoffers.

Heeft u letselschade opgelopen?

Laat ons u gratis en vrijblijvend van advies voorzien!