fbpx

Letselschade Door Gebrekkige Opstallen

Heeft u letselschade opgelopen?
U heeft mogelijk recht op een schadevergoeding!

Neem contact op voor
vrijblijvend advies!

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Letselschade door gebrekkige opstallen

U heeft mogelijk recht op een schadevergoeding wanneer u letselschade heeft opgelopen door gebreken aan een gebouw of weg. Volgens boek 6, artikel 174 van het Burgerlijk Wetboek, is de bezitter van de opstal aansprakelijk voor de schade die veroorzaakt wordt door gebreken aan deze opstallen. Tijdelijke gebouwen vallen hier niet onder.

U kunt hierbij denken aan:

  • Een schuur
  • Tuinhuisje
  • Schutting
  • Wegen
  • Paden
  • Onderdelen van een gebouw
  • Liften
  • Tappen

Aansprakelijkheid bij letsel door gebrekkige wegen of gebouwen

De eigenaar van een opstal is in principe aansprakelijk wanneer er door de gebreken aan het opstal letsel veroorzaakt. Wanneer de opstal niet voldoet aan de eisen die daaraan gesteld mogen worden, en wanneer deze een gevaar oplevert voor personen of zaken, dan is er sprake van een gebrekkige opstal.

Wanneer u letselschade heeft opgelopen door werkzaamheden aan openbare wegen dan kunt u schade claimen bij de (lokale)overheid. De gemeente is namelijk de eigenaar van de openbare gronden.

De eigenaar van een gebouw of weg is van rechtswege aansprakelijk als er sprake is van letselschade. Zij heeft namelijk een risicoaansprakelijkheid. Dit houdt in dat de eigenaar van een opstal automatisch verantwoordelijk is voor de eventuele schade die is veroorzaakt. De eigenaar hoeft dus niet direct schuldig te zijn aan het gebrek om aansprakelijk gesteld te worden voor de schade.

Het is van belang dat u bij het claimen van letselschade bij gebrekkige opstallen het verband tussen de schade en het gebrek kunt aantonen. Dat wil zeggen dat u alleen zaken kan claimen die een gevolg zijn van het ongeval door een opstal. Daarbij wordt er bij het bepalen van een schadevergoeding een afweging gemaakt tussen de risicoaansprakelijkheid. Er wordt dan gekeken naar de mate van eigen schuld van het slachtoffer en de preventiemaatregelen die eigenaar heeft genomen.

Letselschade claimen bij gebrekkige opstallen

De letselspecialist van Letsel020 wilt u hier graag mee helpen. Zij kunnen namens u contact opnemen met de verzekering en zullen zij ervoor zorgen dat u zo snel mogelijk uw schadevergoeding krijgt. Wacht daarom niet te lang met het indienen van een claim bij Letsel020.

Heeft u letselschade opgelopen?

Laat ons u gratis en vrijblijvend van advies voorzien!

Gratis rechtshulp bij letselschade na een gebrekkige opstal

Niet elke situatie levert een schadevergoeding op bij een gebrekkig opstal. Indien u toch twijfels heeft over de aansprakelijkheid bij een gebrekkig opstal dan is het zinvol om een letselschade-expert in te schakelen. Wanneer u letselschade oploopt door een gebrekkig opstal dan heeft u volgens de Nederlandse wet recht op juridische bijstand voor de kosten van de aansprakelijke partij. Het inschakelen van een letselschadeadvocaat of belangenbehartiger via Letsel020, de letselschadespecialist in Amsterdam, is voor u daarom volledig kosteloos! We kunnen dan samen kijken of er aanknopingspunten zijn om de aansprakelijke of de (lokale)overheid aansprakelijk te stellen.

Wat is letselschade?

Laat ons u gratis en vrijblijvend van advies voorzien

Letselschade is alle lichamelijke en psychische schade die iemand kan ondervinden na een ongeval. Bent u slachtoffer van een ongeval en heeft u daardoor letsel opgelopen? Indien het ongeval is veroorzaakt door een ander, dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen en een schadevergoeding claimen. Bij Letsel020 ontvangt u 100% kosteloos juridische hulp en advies bij letselschade door deskundigen!

Letselschade claimen?

Uw schadevergoeding ontvangen in 3 stappen!

Het verhalen van een letselschadevergoeding is complex en het is daarom verstandig om een letselschadespecialist in te schakelen. Letsel020 kan u daarbij helpen!

schade-melden

Meld Uw Schade

Uw schade wordt binnen 24 uur beoordeeld! Vervolgens houden we een intakegesprek bij u thuis, op kantoor, of telefonisch.

Letselschade-expert-claimen-uw-schade

Schade Verhalen

We brengen de schade in kaart en stellen de tegenpartij aansprakelijk voor het verhalen van uw schadevergoeding.

Ontvang-Uw-Vergoeding

Ontvang Uw Vergoeding

U ontvangt tussentijds voorschotten en bij de afwikkeling een slotbetaling. U krijgt waar u recht op heeft.

100% kosteloos

Volgens de wet moet de aansprakelijke verzekeraar onze kosten betalen!

+10 jaar ervaring

U wordt geholpen door betrouwbare en deskundige letselschadespecialisten.

Onafhankelijk

We zijn onafhankelijk van verzekeraars en treden uitsluitend op voor slachtoffers.

Heeft u letselschade opgelopen?

Laat ons u gratis en vrijblijvend van advies voorzien!