fbpx

Letselschade Door Aanrijding Openbaar Vervoer

Heeft u letselschade opgelopen?
U heeft mogelijk recht op een schadevergoeding!

Neem contact op voor
vrijblijvend advies!

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Letselschade door aanrijding openbaar vervoer

Heeft u letsel opgelopen in het openbaar vervoer in of rondom Amsterdam? U heeft dan mogelijk recht op een vergoeding voor uw letselschade.
Letselschade is de materiële – en immateriële schade die men oploopt als gevolg van het ongeval. U moet dan denken aan de lichamelijke en psychische klachten en de kosten die hieruit voortvloeien.
Dagelijks maken er honderdduizenden mensen gebruik van het openbaar. Met name in Amsterdam wordt er veel met het openbaar vervoer gereisd. In verhouding komen er in het openbaar vervoer relatief weinig ernstige ongevallen voor. Maar als het gebeurt, kunt u als inzittende van een bus, trein, tram of metro ernstig letsel en letselschade oplopen.

Aansprakelijkheid voor letselschade in het openbaar vervoer

U heeft letselschade opgelopen als gevolg van een ongeluk in het openbaar vervoer en vraagt zich af wie er aansprakelijk is voor de schade. In alle gevallen is de vervoerder aansprakelijk: het busbedrijf, NS, de trammaatschappij of metro beheerder.
De vervoerder heeft namelijk een wettelijke verplichting tot ‘veilig vervoer’ zoals staat beschreven in de Wet Personenvervoer. Tenzij de vervoerder kan aantonen dat alle voorzorgsmaatregelen waren genomen en dat het ongeval desondanks niet was te voorkomen.

  •  Bij een ongeval in het openbaar, zoals in een bus, trein, tram of metro, is altijd de vervoerder aansprakelijk, tenzij de vervoerder kan bewijzen dat uw letsel ondanks alle voorzorgsmaatregelen niet te voorkomen was.

Als passagier heeft u een overeenkomst gesloten met de vervoerder bij het kopen van een ticket of abonnement. U moet ervan uit kunnen gaan dat u veilig op uw bestemming arriveert. Als u niet veilig aankomt en er is geen sprake van overmacht, dan is de vervoerder aansprakelijk.

Heeft u letselschade opgelopen?

Laat ons u gratis en vrijblijvend van advies voorzien!

Letselschade claimen na ongeval in het openbaar vervoer

Heeft u in het openbaar vervoer letselschade opgelopen, bijvoorbeeld door een busongeluk? Als passagier kunt u de vervoerder aansprakelijk stellen voor de schade. U kunt dan uw letselschade claimen op de vervoerder.
Voorbeelden van de gevolgen na een ongeval voor het slachtoffer zijn onder andere tijdelijk of blijvend niet meer kunnen werken en hoge medische kosten die niet door uw zorgverzekering worden vergoed. Maar ook voor emotionele schade kunt u een vergoeding krijgen. U moet natuurlijk wel kunnen bewijzen dat de gevolgen zijn ontstaan na het ongeval.

Wij raden u aan om zoveel mogelijk bewijsmateriaal te verzamelen:

  • maak foto’s van het ongeval, de schade en uw letsel
  • verzamel getuigen en schrijf hun gegevens op voor eventuele
    getuigenverklaringen
  • leg uw klachten vast: ga direct naar de huisarts om de medische situatie in kaart te brengen. Hierdoor is de causaliteit van het ongeval met de bus of trein makkelijker aan te tonen.

Gratis rechtshulp bij letselschade na ongeval in het openbaar vervoer

Het oplopen van letselschade is erg vervelend en brengt veel zorgen met zich mee. Wanneer u letselschade oploopt door toedoen van een ander, dan heeft u volgens de Nederlandse wet recht op juridische bijstand op kosten van de aansprakelijke partij. Het inschakelen van een letselschadeadvocaat of belangenbehartiger via Letsel020, de letselschadespecialist in Amsterdam, is voor u volledig kosteloos! Wij nemen alles uit handen en verhalen een maximale schadevergoeding, terwijl u zich volledig kunt richten op uw herstel.

Call Now ButtonBel Ons!