fbpx

Letselschade Door Whiplash Letsel

Heeft u letselschade opgelopen?
U heeft mogelijk recht op een schadevergoeding!

Neem contact op voor
vrijblijvend advies!

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Letselschade door whiplash letsel

Whiplash is een aandoening aan de nek. Wanneer u een ongeval meemaakt beweegt uw hoofd plotseling hard naar achter, naar voren of zijwaarts, waardoor de banden en spieren in de nek uitstrekken. Dit wordt ook wel een slingerbeweging genoemd.

Er is sprake van een verscheuring in het spierweefsel. Dit komt voornamelijk door een abrupte beweging waardoor uw spieren overbelast raken. De zenuwen in dit gebied raken dan ontregeld.

Oorzaak whiplash

Whiplash komt in de meeste gevallen voor bij een verkeersongeval. Het komt voor wanneer een langzaam rijdende of stilstaand voertuig van achter wordt aangereden, waardoor het voertuig van het slachtoffer naar voren schiet. De nek raakt overbelast door overstrekking. Dit komt weer doordat het hoofd krachtig heen en weer wordt bewogen waardoor het lichaam tegen de stoel wordt gedrukt.

Whiplash klachten

Bij een whiplash heeft u vaak last van een pijnlijke en vaak stijve nek omdat het hoofd een slingerbeweging maakt. Er komen veel lichamelijke klachten bij kijken. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Hoofdpijn
  • Lage rugpijn
  • Concentratie problemen
  • Scheefstand van het hoofd
  • Overgevoeligheid voor geluid en licht
  • Duizeligheid
  • Vermoeidheid
  • Tinteling in de handen
  • Vermindering van het korte- en/of langetermijngeheugen of zelfs geheugenverlies

Naast lichamelijke klachten kunt u ook last hebben van psychische klachten, zoals:

  • Stress
  • Angst
  • Eetstoornis
  • Lusteloosheid
  • Emotionele stoornis
  • Stemmingswisselingen
  • Gevoelens van depressie
  • Verstoord slaapritme met nachtmerries

Vaststelling whiplash

Bij een whiplash moet er sprake zijn van een plausibel klachtenpatroon. Hoewel de klachten niet objectief vastgesteld kunnen worden moet er alsnog aannemelijk worden gemaakt dat er sprake is van een post-whiplashsyndroom. De bijkomende klachten moeten passen bij de aandoeningen of medische afwijkingen die horen bij een whiplashsyndroom.

Whiplash behandeling en herstel

Het herstel na een whiplash is moeilijk te voorspellen. Het kan lang gaan duren en in sommige gevallen kan het zelfs een chronische aandoening worden. Het is van belang dat wanneer u een whiplash heeft u voldoende rust neemt. Een nekkraag kan worden gebruikt tijdens het herstel van een whiplash. Dit wordt gegeven zodat de wervels, banden en spieren die beschadigd zijn geraakt zo min mogelijk worden belast. Hierna is het tijd voor een actief herstel. Hierbij wordt geadviseerd om zoveel mogelijk normaal te bewegen waarbij een fysiotherapeut u helpt en aandacht geeft aan uw lichaamshouding. Het is belangrijk om tijdens uw herstel dagelijkse oefeningen en bewegingstherapie te doen.

Whiplash claimen

Indien de tegenpartij voor 100% schuldig is en dit heeft erkent dan wordt de schade vergoed. Om schadevergoeding te krijgen moet er sprake zijn van een onrechtmatige daad. Een onrechtmatige daad is wanneer de gedraging toe te rekenen is aan de dader. Er moet namelijke sprake zijn van een fout. Het gaat hierom dat er door het handelen of nalaten van de dader schade  bij een ander is opgelopen. De schade die u ervaart kunnen materiële en immateriële schade zijn. Hoe hoog de schadevergoeding is hangt af van de situatie en de schade die u heeft opgelopen. De schadevergoeding die geëist kan worden verschilt van € 1.000,- tot € 23.000 euro.

Als u een whiplash heeft dan maakt u ook veel kosten. De kosten die u maakt kunnen worden verhaald op de tegenpartij. De aansprakelijkheid moet eerst worden vastgesteld. De schadeposten moeten eerst worden geclaimd. Als het ongeval niet was gebeurd dan had u de rechtshulp van een letselschade jurist of advocaat niet nodig gehad. De juridische kosten kunnen hoog worden. Deze juridische kosten kunnen door de tegenpartij worden vergoed.

Om te achterhalen op hoeveel schadevergoeding u eigenlijk recht heeft is het verstandig om contact op te nemen met een letselschadespecialist.

Letselschade via Letsel020

Bij het claimen van schadevergoeding komen er veel factoren kijken. Het is helaas niet zo makkelijk om schadevergoeding te claimen. Daarom is het verstandig om contact op te nemen met een letselspecialist. De letselspecialist kan kosteloos uw belangen behartigen wat altijd fijn is. Neem daarom contact op met Letsel020 in Amsterdam

Heeft u letselschade opgelopen?

Laat ons u gratis en vrijblijvend van advies voorzien!

Gratis rechtshulp bij letselschade na whiplash letsel

Niet elk letsel kan worden bestempeld als een whiplash. Indien u toch twijfels heeft over de klachten bij een whiplash dan is het zinvol om een letselschade-expert in te schakelen. Wanneer u letselschade oploopt door een whiplash dan heeft u volgens de Nederlandse wet recht op juridische bijstand op kosten van de aansprakelijke partij. Het inschakelen van een letselschadeadvocaat of belangenbehartiger via Letsel020, de letselschadespecialist in Amsterdam, is voor u daarom volledig kosteloos! We kunnen dan samen met een medisch adviseur kijken of er aanknopingspunten zijn om de tegenpartij aansprakelijk te stellen.

Call Now ButtonBel Ons!