fbpx

Letselschade Door Een Medische Fout

Heeft u letselschade opgelopen?
U heeft mogelijk recht op een schadevergoeding!

Neem contact op voor
vrijblijvend advies!

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Letselschade door een medische fout

Heeft u letselschade opgelopen na een medische fout? U heeft dan mogelijk recht op een schadevergoeding. U heeft recht op een letselschadevergoeding voor de materiele en immateriële schade die u heeft opgelopen. U kunt dan denken aan inkomensschade doordat u tijdelijk of blijvend niet meer kunt werken, medische kosten en kosten voor huishoudelijke hulp, maar ook aan pijn, verdriet en gederfde levensvreugde vallen onder de letselschadevergoeding.
Medische fouten worden vaak bestempeld door artsen of het ziekenhuis als een ‘complicatie’: een risico dat altijd kan optreden. Bij een medische fout gaat het echter om een verwijtbare fout, bv. een fout tijdens een operatie, een verkeerde diagnose of een fout tijdens nazorg (bv. het toedienen van verkeerde medicatie). Indien de arts een fout heeft gemaakt, dan kan het slachtoffer de arts of het ziekenhuis aansprakelijk stellen voor de schade.

Aansprakelijkheid medische fout en letselschade

Een medische fout kan aanzienlijke gevolgen hebben op het leven van een slachtoffer en in sommige gevallen komen patiënten zelfs te overlijden. De schade voor het slachtoffer of de nabestaanden – is dan verhaalbaar op de arts of het ziekenhuis.
Iedereen die wordt behandeld door een arts gaat automatisch een
behandelovereenkomst aan. Het gevolg is dat de arts meerdere verplichtingen heeft tegenover de patiënt volgens Art. 7:453 BW. Een voorbeeld hiervan is de informatieplicht: de arts is verplicht om u duidelijke voorlichting te geven over behandeling(en). U moet duidelijk ingelicht worden over alle gevolgen en risico’s van
een bepaalde behandeling.
Het ziekenhuis is aansprakelijk voor alle tekortkomingen. U kunt te allen tijde naast de arts ook het ziekenhuis aanspreken voor uw schade. Het moet dan wel bewezen worden door het slachtoffer dat de arts of het ziekenhuis nalatig heeft gehandeld.

Letselschade claimen bij een medische fout

Bent u de dupe geworden van een medische fout? Bij een medische fout kunnen de gevolgen ingrijpend zijn.

De kosten kunnen bestaan uit:

 • medische kosten
 • kosten voor huishoudelijke hulp
 • studievertraging
 • kosten voor een aangepaste woning
 • verlies van inkomsten
 • arbeidsongeschiktheid

Met name de immateriële schade, het emotioneel lijden, kan aanzienlijk zijn bij een medische fout:

 • littekens
 • pijn, verdriet en verminderde levensvreugde door de eventuele beperkingen
 • angststoornissen
 • depressie
 • PTSS

Het bewijzen van een medische fout kan door de dunne scheidslijn tussen een medische fout en een complicatie lastig zijn. In sommige gevallen kan een complicatie ook leiden tot een medische fout, bijvoorbeeld door niet adequaat handelen na de complicatie. Ook in dit geval moet er nader onderzoek gedaan worden per fase om te kijken waar de arts of het ziekenhuis aansprakelijk voor is.
Bij het onderzoek zullen het medisch dossier, alle verslagen, foto’s en overig beeldvormend materiaal goed bestudeerd worden. Er wordt dan gekeken of er gehandeld is zoals onder de gegeven omstandigheden gehandeld moest worden die een andere arts ook zou hebben gedaan.

In het proces wordt er ook een medisch deskundige ingeschakeld:

 • bestudeert uw medisch dossier
 • brengt uw medische situatie in kaart
 • brengt een eigen rapportage uit waarin vermeld staat of het gaat om een medische fout of een complicatie.
Heeft u letselschade opgelopen?

Laat ons u gratis en vrijblijvend van advies voorzien!

Gratis rechtshulp bij letselschade na een medische fout

Niet elke vergissing van een arts kan bestempeld worden als een medische fout. Indien u toch twijfels heeft over het handelen van een arts, dan is het zinvol om een letselschade-expert in te schakelen. Wanneer u letselschade oploopt door een medische fout, dan heeft u volgens de Nederlandse wet recht op juridische bijstand op kosten van de aansprakelijke partij. Het inschakelen van een letselschadeadvocaat of belangenbehartiger via Letsel020, de letselschadespecialist in Amsterdam, is voor u daarom volledig kosteloos! We kunnen dan samen met een medisch adviseur kijken of er aanknopingspunten zijn om uw arts of het ziekenhuis aansprakelijk te stellen.

Wat is letselschade?

Laat ons u gratis en vrijblijvend van advies voorzien

Letselschade is alle lichamelijke en psychische schade die iemand kan ondervinden na een ongeval. Bent u slachtoffer van een ongeval en heeft u daardoor letsel opgelopen? Indien het ongeval is veroorzaakt door een ander, dan kunt u de tegenpartij aansprakelijk stellen en een schadevergoeding claimen. Bij Letsel020 ontvangt u 100% kosteloos juridische hulp en advies bij letselschade door deskundigen!

Letselschade claimen?

Uw schadevergoeding ontvangen in 3 stappen!

Het verhalen van een letselschadevergoeding is complex en het is daarom verstandig om een letselschadespecialist in te schakelen. Letsel020 kan u daarbij helpen!

schade-melden

Meld Uw Schade

Uw schade wordt binnen 24 uur beoordeeld! Vervolgens houden we een intakegesprek bij u thuis, op kantoor, of telefonisch.

Letselschade-expert-claimen-uw-schade

Schade Verhalen

We brengen de schade in kaart en stellen de tegenpartij aansprakelijk voor het verhalen van uw schadevergoeding.

Ontvang-Uw-Vergoeding

Ontvang Uw Vergoeding

U ontvangt tussentijds voorschotten en bij de afwikkeling een slotbetaling. U krijgt waar u recht op heeft.

100% kosteloos

Volgens de wet moet de aansprakelijke verzekeraar onze kosten betalen!

+10 jaar ervaring

U wordt geholpen door betrouwbare en deskundige letselschadespecialisten.

Onafhankelijk

We zijn onafhankelijk van verzekeraars en treden uitsluitend op voor slachtoffers.

Heeft u letselschade opgelopen?

Laat ons u gratis en vrijblijvend van advies voorzien!