fbpx

Whiplash Schadevergoeding Claimen

Heeft u letselschade opgelopen?
U heeft mogelijk recht op een schadevergoeding!

Neem contact op voor
vrijblijvend advies!

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Schadevergoeding bij een whiplash

Een whiplash is een aandoening aan de nek en is het gevolg van een plotselinge krachtige heen en weer beweging van het hoofd. Het kan worden veroorzaakt door een ongeval in het verkeer, tijdens het sporten of door een vallend object. Tijdens het ongeval kunnen de spieren en banden uitrekken waardoor er diverse (nek)klachten ontstaan. Is het ongeval de schuld van een ander en heeft u als gevolg een whiplash opgelopen? U heeft dan mogelijk recht op een schadevergoeding. Letsel020 is de letselschadespecialist in Amsterdam die u gratis kan helpen met het claimen van een schadevergoeding voor uw whiplash.

Whiplash letselschade

Een whiplash ontstaat doordat het hoofd harde bewegingen naar achteren, voren of opzij maakt. Het is een verzamelnaam voor alle klachten die optreden na een deze beweging (letterlijk vertaald zweepslag). In de meeste gevallen ontstaat een whiplash door een verkeersongeval, met name na een kop-staartbotsing. Hierbij wordt er een auto van achteren aangereden. In dit geval heeft het lichaam van het slachtoffer een harde klap te verwerken. Het veroorzaakt logischerwijs bijna altijd nekpijn, maar er kunnen ook andere lichamelijke en psychische klachten ontstaan.

Klik hier voor meer informatie over whiplashletselschade.

Whiplashklachten letselschade

Typische klachten van een whiplashsyndroom zijn:

  • pijn in de nek, schouders en armen
  • beperkte mobiliteit van de nek
  • hoofdpijn
  • duizeligheid
  • concentratieproblemen

Een whiplash kan zich beperken tot uitsluitend nekklachten voor een aantal weken, maar kan ook in ernstigere vormen voorkomen met breuken, beschadigingen aan nekwervels en psychische schade.

Klik hier voor meer informatie over whiplashklachten.

Whiplashletsel aantonen

Een diagnose whiplash vaststellen is erg lastig. Het gaat in de meeste gevallen om niet objectiveerbare schade – de schade is vanaf de buitenkant niet te zien. De symptomen zijn niet makkelijk te verbinden met het ongeval en kunnen direct na het ongeval of na enkele weken/maanden pas optreden. Verzekeraars nemen daarom vaak het standpunt dat als iets niet te zien is, het ook niet bestaat. Het is mogelijk om een schadevergoeding te claimen voor een whiplash, ook al is het niet aan te tonen, mits het medisch en juridisch goed is onderbouwd.

Whiplash medische behandeling

In de meeste gevallen verdwijnen de klachten vanzelf na verloop van tijd, maar ze kunnen ook blijven aanhouden. Het is van belang om direct na het ongeval de huisarts te bezoeken om uw klachten te laten behandelen. Uw huisarts brengt uw klachten in kaart en kan vaststellen of ze overeenkomen met die van een whiplash. De huisarts zal u al snel vragen om genoeg rust te nemen. U kunt ook doorverwezen worden naar een specialist voor de behandeling van uw klachten, zoals de fysiotherapeut. Het bezoeken van een arts kan tevens ook helpen bij het claimen van uw letselschadevergoeding.

Klik hier voor meer informatie over een de medische behandeling bij een whiplash.

Aansprakelijk stellen whiplash

Volgens de algemene regel heeft u recht op een schadevergoeding voor uw letsel indien het ongeval is veroorzaakt door een ander. Bij een whiplash is dat dus ook het geval. U kunt al uw kosten laten vergoeden door de aansprakelijke tegenpartij aansprakelijk te stellen.

Aangezien het letsel bij een whiplash in de meeste gevallen niet te zien is, is het lastig om een whiplash te onderbouwen en de link te leggen tussen het ongeval en de whiplashklachten. Het verhalen van een schadevergoeding voor uw letsel is daarom erg lastig en kan zorgen voor veel discussie met de wederpartij. Met name wanneer de klachten langer aanhouden dan 3-6 maanden.

Whiplash schadevergoeding

Na het succesvol aansprakelijk stellen van de tegenpartij, kan het verhalen van uw letselschade beginnen. Verzekeraars accepteren whiplash doorgaans voor een periode van 3 tot 6 maanden. Een whiplash zou in die tijd in de meeste gevallen verdwenen moeten zijn. Indien de klachten langer aanhouden, wordt het gecompliceerder. In dit geval moet er nauwkeurig aangetoond worden dat de klachten en/of beperkingen door het ongeval zijn veroorzaakt. We spreken dan van een juridisch causaal verband tussen het ongeval en de klachten (oorzaak-gevolg), ook al is er medisch weinig tot niets aantoonbaar.

Verband tussen ongeval en whiplashklachten

Tussen het ongeval en de whiplashklachten moet er een ‘causaal’ verband worden aangetoond. De klachten moeten veroorzaakt zijn door het ongeval. De klachten moeten tevens reëel zijn en niet te overdreven, anders zal een verzekeraar of een rechter minder of geen schadevergoeding toekennen. Het is ook van belang dat de beperkingen moeten voortvloeien uit de ontstane klachten die door het ongeval zijn veroorzaakt. Er wordt gekeken naar het verleden, het heden en de toekomst: had het slachtoffer al beperkingen en/of mentale problemen voor het ongeval? Heeft het slachtoffer al eerder een ongeval gehad? Wat had het slachtoffer kunnen verdienen zonder het ongeval? Wat kan het slachtoffer nog wel na het ongeval? Deze vragen zijn van belang bij het vaststellen van uw schadevergoeding.

Schadeposten whiplash

Bij een whiplash kunt u alle schade als gevolg van het ongeval verhalen op de aansprakelijke partij. Het gaat dan om alle materiele en immateriële schade, waaronder de volgende schadeposten:

  • smartengeld
  • verlies van arbeidsvermogen
  • reiskosten
  • medische kosten
  • kosten huishoudelijke hulp

Klik hier voor meer informatie over schadeposten letselschade.

Hoogte schadevergoeding whiplash

De hoogte van uw letselschadevergoeding bij een whiplash is variërend. Het is geen standaardbedrag, maar wordt berekend op basis van:

  • de ernst van uw whiplash klachten
  • de duur van uw whiplash klachten

Het berekenen van een schadevergoeding kan pas exact gedaan worden wanneer er een medische eindsituatie wordt bereikt: bij volledig herstel of als er is vastgelegd dat u blijvend last zult hebben van whiplashklachten. Tot die tijd werken we met voorschotten zodat u de onkosten kunt betalen en niet in de financiële problemen komt.

Klik hier voor meer informatie over het berekenen van een letselschadevergoeding.

Heeft u letselschade opgelopen?

Laat ons u gratis en vrijblijvend van advies voorzien!

Gratis whiplash letselschade claimen via Letsel020 Amsterdam

Het oplopen van een whiplash is erg vervelend. Naast de lichamelijke en psychische klachten, ontstaan er vaak ook financiële problemen. Wanneer u letselschade oploopt door een ander, dan heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. Het verhalen van een schadevergoeding bij een whiplash is echter complex. U heeft gelukkig volgens de Nederlandse wet ook recht op juridische bijstand op kosten van de aansprakelijke partij.

Het inschakelen van een letselschadeadvocaat of belangenbehartiger via Letsel020, de letselschadespecialist in Amsterdam, is voor u volledig kosteloos! Wij nemen alles uit handen en verhalen een maximale schadevergoeding. U kunt zich dan volledig richten op uw herstel en terugkeer naar de samenleving.

Call Now ButtonBel Ons!