fbpx

Ongeval Met Dieren

Heeft u letselschade opgelopen?
U heeft mogelijk recht op een schadevergoeding!

Neem contact op voor
vrijblijvend advies!

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Letselschade door dieren

Het kan gebeuren dat u letsel oploopt door toedoen van een dier zoals een hondenbeet of een trap van een paard. Meestal hebben deze dieren een eigenaar. In dat geval kunt u bijna altijd de geleden schade verhalen op de aansprakelijke tegenpartij. Er is namelijk sprake van risicoaansprakelijkheid. De eigenaar van een dier hoort te weten dat hun dier mogelijk schade aan kan richten.

Beschermde wet bij letselschade door dieren

Om hier verder op in te gaan moet er gekeken worden naar de wet. Artikel 6:179 BW geeft aan dat de bezitter van een dier aansprakelijk is voor de door het dier aangerichte schade. Dit geldt echter alleen als de eigenaar van het dier geen controle had over de door het dier aangerichte schade. Als de eigenaar wel controle had over het dier dat schade heeft aangericht dan  is er sprake van een onrechtmatige daad. Bij een onrechtmatige daad kunt u de eigenaar direct aansprakelijk stellen.

Eigenaar dier niet te vinden of dier heeft geen eigenaar

Een dier dat schade heeft aangericht heeft meestal een eigenaar maar deze eigenaar is niet altijd te vinden. U bent misschien door een hond gebeten en u kunt de eigenaar van die hond niet vinden. Als de eigenaar van het dier niet te vinden is, wordt het een lastige zaak. U heeft dan niemand om aansprakelijk te stellen. Het gevolg hiervan is dat u dan niet uw letselschade kan claimen. Ook als het gaat om een ongeval met een wild dier valt er geen letselschade te claimen. Het dier heeft namelijk geen eigenaar en er is dus niemand om aansprakelijk te stellen.

Voorbeelden van ongevallen met dieren

Om u een beetje een idee te geven over wat er met ongeval met dieren wordt bedoeld. Staan hieronder een aantal voorbeelden:

  • U valt van een paard waar u niet de eigenaar van bent
  • U wordt geramd door een stier
  • Een loslopende hond rent voor uw voertuig langs waardoor u schrikt en verongelukt

Als u letselschade heeft opgelopen door het toedoen van een dier is het altijd het beste om een gratis letselschadespecialist in te schakelen bij Letsel020.

Heeft u letselschade opgelopen?

Laat ons u gratis en vrijblijvend van advies voorzien!

Gratis rechtshulp bij letselschade na een medische fout

Niet elk ongeval met een dier kan worden gezien als letselschade. Indien u twijfels heeft over uw letsel dat door een dier is veroorzaakt dan is het zinvol om een letselschade-expert in te schakelen. Wanneer u letselschade oploopt door bijvoorbeeld een hondenbeet dan heeft u volgens de Nederlandse wet recht op juridische bijstand op kosten van de aansprakelijke partij. Het inschakelen van een letselschadeadvocaat of belangenbehartiger via Letsel020, de letselschadespecialist in Amsterdam, is voor u daarom volledig kosteloos! We kunnen dan samen met een medisch adviseur kijken of er aanknopingspunten zijn om de tegenpartij aansprakelijk te stellen.

Call Now ButtonBel Ons!