fbpx

Smartengeld Berekenen Bij Letselschade

Heeft u letselschade opgelopen?
U heeft mogelijk recht op een schadevergoeding!

Neem contact op voor
vrijblijvend advies!

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Hoe wordt smartengeld berekend

Er komen verschillende factoren kijken bij de berekening van smartengeld. De Letselschade Raad heeft een richtlijn ontwikkeld voor de berekening hiervan. Het smartengeld wordt in Nederland naar redelijkheid en billijkheid bepaald en daar is geen rekenkundige formule voor. Dit is een algemene richtlijn waar onder andere naar wordt gekeken:

  1. Tot € 825 bij oppervlakkig en beperkt letsel met een herstelperiode van ongeveer twee maanden.
    Denk hierbij onder meer aan schaafwonden, kneuzingen, eerstegraads brandwonden en beperkte, niet-ontsierende littekens.
  2. Van € 550 tot € 1.650 bij letsel waarvoor een korte medische en/of therapeutische behandeling heeft plaatsgevonden en waarbij sprake is van een herstelperiode van twee tot vier maanden. Denk onder meer aan een (lichte) hersenschudding of whiplash met restloos herstel, forse verzwikking of verstuiking, een gebroken rib en enkele dagen arbeidsongeschiktheid.
  3. Van € 1.100 tot € 2.025 bij letsel met een wat langere herstelperiode van ongeveer vier tot zes maanden maar met uiteindelijk een restloos herstel (op eventueel wat beperkte, niet-ontsierende littekens na), waarvoor medische en/of therapeutische behandeling heeft plaatsgevonden. Denk hierbij onder meer aan gevallen van een kort ziekenhuisopname, bij ‘eenvoudige’ botbreuken, indien sprake is van een aantal weken tot enkele maanden arbeidsongeschiktheid en tijdelijke hulpbehoevendheid.

Persoonlijke omstandigheden zijn hier niet bij inbegrepen en het smartengeld zal dus per situatie verschillend zijn. Het smartengeld kan pas aan het einde van de behandeling van uw letselschadezaak worden berekend. Daarna kan er pas worden beslist of uw psychische schade blijvend zal zijn of niet, ook dit is van toepassing op de berekening van uw smartengeld.

Heeft u letselschade opgelopen?

Laat ons u gratis en vrijblijvend van advies voorzien!

Gratis rechtshulp bij het berekenen van smartengeld bij letselschade

Niet elke letselschade is bij een ongeval eenvoudig te berekenen. Indien u twijfels heeft over de berekening van het smartengeld dan is het zinvol om een letselschade-expert in te schakelen. Wanneer u letselschade oploopt door een ongeval dan heeft u volgens de Nederlandse wet recht op juridische bijstand op kosten van de aansprakelijke partij. Het inschakelen van een letselschadeadvocaat of belangenbehartiger via Letsel020, de letselschadespecialist in Amsterdam, is voor u daarom volledig kosteloos! We kunnen dan samen met een medisch adviseur kijken of er aanknopingspunten zijn om de tegenpartij aansprakelijk te stellen.

Call Now ButtonBel Ons!