fbpx

Letselschade Door Sport En Spel

Heeft u letselschade opgelopen?
U heeft mogelijk recht op een schadevergoeding!

Neem contact op voor
vrijblijvend advies!

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Letselschade door Sport En Spel

Het kan voorkomen dat u door sport of spel letsel oploopt. U kunt hierbij denken aan een te harde trap tegen uw hoofd met kickboksen of een te harde tackle bij het voetbal. Letsel zoals deze kan ernstige gevolgen hebben voor uw werk en kan wellicht uw dagelijks leven bederven.

Bij letselschade door sport of spel is het echter de vraag of u degene die je dit letsel heeft toegebracht aansprakelijk kunt stellen. Er moet namelijk sprake zijn van een onrechtmatig gedraging door diegene.

Wel of niet onrechtmatig?

Het is een lastige zaak om een onrechtmatige daad vast te stellen. Door deel te nemen aan sport of spel loop je automatisch het risico om letsel op te lopen. Je kan van te voren namelijk weten dat er bij kickboksen geschopt gaat worden en dat bij een voetbalwedstrijd getackeld gaat worden. Soms kan dit harder gaan dan verwacht, dit wil echter niet zeggen dat dit onrechtmatig is. Er wordt pas gesproken van onrechtmatigheid als degene die u letsel toebrengt zich roekeloos gedroeg. Het bewijzen van roekeloos gedrag is echter bijzonder lastig als het gaat om een sportsituatie.

Er zijn een aantal factoren waaraan de rechter beoordeeld of de veroorzaker aansprakelijk kan worden gesteld:

  • Er wordt opzettelijk en bijzonder gemeen gehandeld, dit gaat ver boven de spelregels van de sport of spel.
  • Het spel lokte de letselschade veroorzakende overtreding niet uit, deze was dus onvoorzien.
  • Er wordt in strijd gehandeld met de tuchtregels van de vereniging, dit is vooral het geval als de vereniging niet goed heeft gehandeld met het schorsen of straffen van iemand die bijvoorbeeld vaker grove overtredingen maakt tijdens uw sport. Er is dan de mogelijkheid de desbetreffende vereniging aansprakelijk te stellen.

Als een of meer van de bovenstaande factoren betrekking heeft op uw geval, dan heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding. U kunt in dit geval het beste een letselschadespecialist van Letsel020 inschakelen, wij helpen u volkomen vrijblijvend met het verhalen van de schadevergoeding.

Heeft u letselschade opgelopen?

Laat ons u gratis en vrijblijvend van advies voorzien!

Gratis rechtshulp bij letselschade na sport en spel

Niet elk letsel kan worden bestempeld als schade door sport en spel. Indien u toch twijfels heeft over uw letselschade door sport en spel dan is het zinvol om een letselschade-expert in te schakelen. Wanneer u letselschade oploopt door sport en spel dan heeft u volgens de Nederlandse wet recht op juridische bijstand op kosten van de aansprakelijke partij. Het inschakelen van een letselschadeadvocaat of belangenbehartiger via Letsel020, de letselschadespecialist in Amsterdam, is voor u daarom volledig kosteloos! We kunnen dan samen met een medisch adviseur kijken of er aanknopingspunten zijn om uw vereniging of de veroorzaker aansprakelijk te stellen.

Call Now ButtonBel Ons!