fbpx

Oorzaken Letsel

Heeft u letselschade opgelopen?
U heeft mogelijk recht op een schadevergoeding!

Neem contact op voor
vrijblijvend advies!

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Verkeersongeval

Als je betrokken raakt bij een verkeersongeval en je loopt letselschade op dan heeft u mogelijk recht op een schadevergoeding, mits de andere partij aansprakelijk is. Auto-ongevallen, ongevallen als voetganger en verkeersongevallen zijn een van de meest grote veroorzakers van letselschade en daarom is het belangrijk om een goede letselschadespecialist in te schakelen die zorgt dat je krijgt waar je recht op hebt.

Bedrijfsongeval

Als je werkzaam bent in een bedrijf is de kans op het lopen van letsel altijd aanwezig. Dit kan bijvoorbeeld door een ongeval met een machine, het vallen van een steiger of een aanrijding met een heftruck. Ook een aanrijding met de auto tijdens de werktijd valt onder een bedrijfsongeval! Het letsel dat je oploopt bij een bedrijfsongeval is bijna altijd te verhalen bij je werkgever. Wacht daarom nooit te lang met het inschakelen van een letselschadespecialist zodat je krijgt waar je recht op hebt!

Medische fout

Een medische fout kan aanzienlijke gevolgen hebben op het dagelijks leven. Medische fouten gebeuren ook vaker dan je denkt, ze worden namelijk gezien als ‘complicatie’. Deze fouten zijn echter wel te verwijten aan de medische instantie. Denk hierbij aan een operatie fout of het voorschrijven van verkeerde medicatie. In dit soort gevallen is de geleden schade verhaalbaar op de medische instantie die de fout heeft begaan.

Beroepsziekte

Het kan zijn dat je door het uitoefenen van je beroep te maken krijgt met een beroepsziekte. Beroepsziekte houdt in dat de klachten die je hebt opgelopen het gevolg zijn van uw werkzaamheden. Je kan hierbij denken aan een burn-out door een te grote werkdruk of een hernia omdat je altijd zware spullen moest tillen. Dit is dan ook geen direct bedrijfsongeval maar een op langere termijn ondervonden klacht als gevolg van uw werkzaamheden.

Ongeval met dieren

Het kan gebeuren dat u letsel oploopt door toedoen van een dier zoals een hondenbeet of een trap van een paard. Meestal hebben deze dieren een eigenaar. In dat geval kunt u bijna altijd de geleden schade verhalen op de aansprakelijke tegenpartij. Er is namelijk sprake van risicoaansprakelijkheid. De eigenaar van een dier hoort te weten dat het dier mogelijk schade aan kan richten.

Letselschade door gebrekkige producten

Als u letsel oploopt als gevolg van een gebrekkig product dan is de schade meestal te verhalen bij de producent of verkoper van dit product. Hierbij kunt u denken aan een autodealer die een auto met defecte remmen verkoopt of een supermarkt die bedorven eten verkoopt. U kunt alleen de geleden schade verhalen als het product zelf defect was. Het kan niet als u het product onveilig hebt gebruikt.

Letselschade door lichamelijk geweld

Als u psychisch of lichamelijk letselschade hebt opgelopen als gevolg van iemand anders dan is het mogelijk om dit te verhalen. Hierbij kunt u denken aan mishandeling, gewelddadige overval of bedreiging. De gevolgen hiervan kunnen enorm zijn. U durft misschien niet meer alleen over straat of ligt ’s nachts constant wakker. Indien u aangifte doet en hier een strafproces uit ontstaat is de kans zeer groot dat u hier voor een schadevergoeding ontvangt.

Letselschade door sport en spel

Het kan voorkomen dat u door een sport- of spel situatie letsel oploopt. In dat geval is de schade mogelijk te verhalen. Als u door slechte instructie van een paard valt en hierbij uw been breekt of u wordt tijdens het voetballen onnodig hard getackeld en loopt hierbij schade op dan is de schade te verhalen bij de tegenpartij. Er moet dan wel sprake zijn van een onrechtmatige daad.

Call Now ButtonBel Ons!