fbpx

Letselschade Door Een Scooterongeval

Heeft u letselschade opgelopen?
U heeft mogelijk recht op een schadevergoeding!

Neem contact op voor
vrijblijvend advies!

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Letselschade door een scooterongeval

Heeft u een aanrijding gehad op de scooter in of rondom Amsterdam en daarbij letsel opgelopen? U heeft dan mogelijk recht op een vergoeding voor uw letselschade. Via Letsel020 kunt u gratis door ervaren letselschadespecialisten uw schadevergoeding claimen op de aansprakelijke partij.
Letselschade is alle schade, lichamelijke en geestelijke materiële en immateriële schade, die een slachtoffer van een ongeval kan ondervinden. Is het ontstaan door toedoen van een ander? In dat geval kunt u diegene aansprakelijk stellen voor de bovengenoemde schade.
Het aantal snor- en bromfietsers is in de laatste jaren enorm toegenomen in Amsterdam. In aantallen is deze groep relatief gezien de grootste onder de ernstig gewonden. Bij een scooterongeluk kunt u al snel gewond raken met letsel variërend van schaafwonden tot hersenletsel. Het is daarom belangrijk om u te laten bijstaan
door een letselschadespecialist.
Voor u als slachtoffer is dit kosteloos: de verzekeraar betaalt de rekening.

Veel voorkomende soorten letsel bij een scooterongeval:

  • whiplash
  • botbreuken
  • hersenletsel

Aansprakelijkheid scooterongeval en letselschade

Scooterrijders zijn erg kwetsbaar in het verkeer. Ze hebben niet dezelfde bescherming als die van een auto en raken bij een ongeval al snel ernstig gewond.
Ze vallen echter wel onder de normale regels van aansprakelijkheid, in tegenstelling tot fietsers en voetgangers die gezien worden als zwakkere verkeersdeelnemers’ volgens de Nederlandse wet.

  • scooterrijders lopen extra gevaar, maar worden niet extra beschermd
  • scooterrijders rijden onbeschermd op fietspaden en openbare wegen
  • scooterrijders kunnen al snel gewond raken en ernstig letsel oplopen na een ongeval.

Bent u aangereden op uw scooter en is het de schuld van een ander? U kunt dan uw schade volledig vergoed krijgen door de verzekeraar van de bestuurder aansprakelijk te stellen. U moet echter wel zelf kunnen aantonen dat het de schuld is van de ander. U moet ook kunnen aantonen dat de geleden schade een direct gevolg is van het ongeval.

letselschade claimen na een scooterongeval

Het claimen van een letselschadevergoeding is echter een complexe zaak en brengt veel zorgen met zich mee. U kunt daarom letselschade het beste laten afwikkelen door Letsel020, de letselschadespecialist in Amsterdam. Wij nemen kosteloos alle zorg uit handen zodat u zich kunt richten op een volledig en snel herstel.

Heeft u letselschade opgelopen?

Laat ons u gratis en vrijblijvend van advies voorzien!

Scooterongeluk door slecht wegdek

Indien u van de scooter bent gevallen door een slecht wegdek, dan heeft u mogelijkook recht op een schadevergoeding. U kunt in dit geval de wegbeheerder, in de meeste gevallen de gemeente, aansprakelijk stellen voor de schade. Het gaat dan om gebrekkige opstallen volgens wetsartikel 6:174 BW waarin is bepaald dat de bezitter van die weg aansprakelijk is in geval de weg onveilig is en u daardoor gevaar loopt.

Letselschade claimen na scooterongeluk

In de letselschade wordt er onderscheid gemaakt tussen twee types schade:

  • Materiële schade (inkomensverlies, medische kosten, reiskosten, enz.)
  • Immateriële schade, ook wel smartengeld (pijn, verdriet, verlies aan levensvreugde, psychische klachten enz.)

Het aantonen en berekenen van de immateriële schade is lastiger omdat het niet direct in geld uit te drukken is. Het is van belang dat u zo snel mogelijk de huisarts bezoekt en tijdens het ongeval zoveel mogelijk bewijsmateriaal verzamelt om de kans op een schadevergoeding te verhogen.

Gratis rechtshulp bij letselschade na een scooterongeval

Het oplopen van letselschade is erg vervelend en brengt veel zorgen met zich mee. Wanneer u letselschade oploopt door toedoen van een ander, dan heeft u volgens de Nederlandse wet recht op juridische bijstand op kosten van de aansprakelijke partij. Het inschakelen van een letselschadeadvocaat of belangenbehartiger via Letsel020, de letselschadespecialist in Amsterdam, is daarom volledig kosteloos! Wij nemen alles uit handen en verhalen een maximale schadevergoeding, terwijl u zich volledig kunt richten op uw herstel.

Call Now ButtonBel Ons!