fbpx

Letselschade Door Gebrekkige Producten

Heeft u letselschade opgelopen?
U heeft mogelijk recht op een schadevergoeding!

Neem contact op voor
vrijblijvend advies!

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Letselschade door een gebrekkige producten

Een product moet deugdelijk zijn, dat wil zeggen dat als u een product koopt dit dan ook een goed werkend product moet zijn. Wanneer dit niet zo is dan spreken wij van een gebrekkige product. Als het product onveilig is en voor letsel zorgt dan kunt u schadevergoeding claimen bij de fabrikant van het product. Het is wel van belang dat u kunt aantonen dat u letsel is veroorzaakt door een fout in het product. U heeft geen recht op schadevergoeding wanneer u letselschade oploopt omdat u een product onveilig gebruikt.

In de Europese Richtlijn 85/374/EEG en de gewijzigde Richtlijn 1999/34/EG is de aansprakelijkheid voor ondeugdelijke producten geregeld. Ook in het Burgerlijk Wetboek zijn de artikelen 6:185 t/m 6:193 BW van toepassing. Dit geldt op alle Europese producenten.

Wanneer een product een gebrek vertoont en de consument als gevolg daarvan een letselschade lijdt, dan kan de producent aansprakelijk worden gesteld. Wanneer er meerdere personen aansprakelijk zijn voor dezelfde schade dan is iedereen van deze groep  aansprakelijk.

Volgens de richtlijn kunt u als producent worden beschouwd als:

  • Een persoon die een product levert waarvan de producent of de importeur niet kan worden vastgesteld
  • Een persoon die zijn naam, zijn merk of een ander onderscheidingsteken op het product aanbrengt
  • Een importeur van het product
  • Een producent van een grondstof, een afgewerkt product of een onderdeel

Wat kan er gezien worden onder veilige producten

Als onveilige producten kunnen worden gezien:

  • Een lekkende kruik
  • Een nieuwe auto met een defecte rem
  • Bedorven vlees/vis
  • Een elektrisch apparaat dat kortsluiting veroorzaakt
  • Een telefoon die in brand vliegt
  • Et cetera

U heeft bewijslast

Het slachtoffer moet kunnen aantonen dat hij werkelijk schade heeft geleden en dat de schade is veroorzaakt door het gebrekkige product. Verder moet de claim binnen drie jaar worden ingediend. Wanneer dit langer dan drie jaar duurt, dan is de rechtsvordering ter vergoeding de schade verjaard.

Heeft u letselschade opgelopen?

Laat ons u gratis en vrijblijvend van advies voorzien!

Gratis rechtshulp bij letselschade na een gebrekkig product

Niet elk product van een producent kan bestempeld worden als een gebrekkig product. Indien u toch twijfels heeft over het gebrekkige product dan is het zinvol om een letselschade-expert in te schakelen. Wanneer u letselschade oploopt door een gebrekkig product dan heeft u volgens de Nederlandse wet recht op juridische bijstand op kosten van de aansprakelijke partij. Het inschakelen van een letselschadeadvocaat of belangenbehartiger via Letsel020, de letselschadespecialist in Amsterdam, is voor u daarom volledig kosteloos! We kunnen dan kijken of er aanknopingspunten zijn om de producent aansprakelijk te stellen.

Call Now ButtonBel Ons!