fbpx

Letselschade bedragen

Heeft u letselschade opgelopen?
U heeft mogelijk recht op een schadevergoeding!

Neem contact op voor
vrijblijvend advies!

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Vergoedingen letselschade

Het oplopen van letselschade is niet alleen vervelend voor u maar ook voor uw portemonnee. U kunt met uw opgelopen letsel misschien niet meer de dingen doen zoals voorheen. U kunt uw werk niet meer uitvoeren of u maakt extra medische kosten die u zonder uw letsel nooit had gehad (zie kostenposten). Een schadevergoeding is daarom vaak op zijn plaats. Het is natuurlijk de vraag hoe hoog die vergoeding wordt.

De hoogte van de vergoeding hangt af van een paar verschillende aspecten:

 • Het door u opgelopen letsel en de beperkingen door het opgelopen letsel
 • De immateriële schade die u als gevolg van het ongeluk oploopt. Denk hierbij aan nachtmerries, herbelevingen en gemis aan levensvreugde (smartengeld)
 • Ernst van de inbreuk op uw rechtsgevoel
 • Hoe aansprakelijk de veroorzaker van het ongeval was en was het volledig zijn fout of kon hij er iets aan doen?

De letselschade richtlijn geeft allerlei verschillende bedragen voor allerlei verschillende kostenposten. Denk hierbij niet alleen aan het letsel dat u heeft opgelopen maar ook aan extra reiskosten die u heeft moeten maken of medische kosten. Deze verschillende kostenposten staan tevens op onze site.

Letselschade vergoedingen

Het bedrag dat u bij letsel ontvangt hangt dus heel erg af van de ernst van uw letsel. Hieronder ziet u schattingen van de bedragen die u kunt ontvangen:

 • Gering letsel: maximaal 2.000 euro
 • Licht letsel: 2.000 tot 3.500 euro
 • Matig letsel: 2.500 tot 9.000 euro
 • Ernstig letsel: 9.000 tot 21.000 euro
 • Zwaar letsel: 21.000 tot 43.000 euro
 • Zeer zwaar letsel: 43.000 tot 76.000 euro
 • Uitzonderlijk zwaar letsel: 76.000 tot 250.000 euro

Letselschade berekenen

De vergoedingen van hierboven zijn geheel gebaseerd op de berekeningen die worden gemaakt. Deze zijn elders op de site te vinden onder het kopje ‘Letselschade berekeningen’.

Heeft u letselschade opgelopen?

Laat ons u gratis en vrijblijvend van advies voorzien!

Gratis rechtshulp bij het bepalen van letselschade vergoedingen

Niet elke letselschade komt in aanmerking voor een schadevergoeding. Indien u toch twijfels heeft over of uw letsel in aanmerking komt voor een vergoeding dan is het zinvol om een letselschade-expert in te schakelen. Wanneer u letselschade oploopt dan heeft u volgens de Nederlandse wet recht op juridische bijstand op kosten van de aansprakelijke partij. Het inschakelen van een letselschadeadvocaat of belangenbehartiger via Letsel020, de letselschadespecialist in Amsterdam, is voor u daarom volledig kosteloos! We kunnen dan samen met een medisch adviseur kijken of er aanknopingspunten zijn om de andere partij aansprakelijk te stellen.

Call Now ButtonBel Ons!