fbpx

Letselschade Door Motorongeluk

Heeft u letselschade opgelopen?
U heeft mogelijk recht op een schadevergoeding!

Neem contact op voor
vrijblijvend advies!

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Letselschade Door Motorongeluk

Heeft u een aanrijding gehad op de motor in of rondom Amsterdam en daarbij letsel opgelopen? U heeft dan mogelijk recht op een vergoeding voor uw letselschade. Via Letsel020 kunt u gratis door ervaren letselschadespecialisten uw schadevergoeding
claimen op de aansprakelijke partij. Wat is letsel of letselschade? Letselschade is de schade die een slachtoffer oploopt na een ongeval: lichamelijke en geestelijke materiële en immateriële schade.
Indien het ongeval is ontstaan door een ander, dan kunt u de schade en alle kosten verhalen op degene die het ongeval heeft veroorzaakt.
Motorongevallen ontstaan vaak buiten de schuld om van de motorrijder. Dit komt omdat de motorrijder vaak over het hoofd wordt gezien. In 50% van de ernstige en dodelijke motorongevallen gaat het om een ongeval tussen een auto en een motor.
In 40% van de gevallen gaat het om een enkelzijdig ongeval waarbij de motorrijder vaak de macht over het stuur verliest. In beiden gevallen kan het grote impact hebben met ernstig letsel tot gevolg. Het soort letsel loopt uiteen van hoofdpijn, schaafwonden en kneuzingen van tijdelijke aard tot ernstig letsel zoals blijvende whiplashklachten, hersenletsel en dwarslaesie.

Aansprakelijkheid motorongeluk en letselschade

Bij een aanrijding op de motor ontstaat er vaak letselschade. Het gaat om een voertuig op twee wielen met een hoge snelheid en weinig bescherming. Het letsel kan variëren van simpele schaafwonden tot ernstig letsel zoals breuken, dwarslaesies en hersenletsel. Ondanks het feit dat motorrijders extra risico lopen net als voetgangers en fietsers, gelden de normale regels van aansprakelijkheid: degene
die het ongeval veroorzaakt, is aansprakelijk voor de schade.

  • motorrijders zijn kwetsbaar, maar worden niet extra beschermd zoals fietsers en voetgangers wel worden
  • motorrijders rijden onbeschermd met een hoge snelheid op de openbare weg
  • motorrijders kunnen ernstig letsel en letselschade oplopen na een motorongevalHeeft u een aanrijding gehad op de motor en is het de schuld van een ander? U kunt dan uw schadevergoeding claimen op de aansprakelijke verzekeraar. U moet echter wel bewijs tonen dat het ongeval is veroorzaakt door de aansprakelijke partij: wie eist, bewijst!
Heeft u letselschade opgelopen?

Laat ons u gratis en vrijblijvend van advies voorzien!

Motorongeluk door slecht wegdek

In een aantal motorongevallen ontstaat er letselschade door slecht wegdek. In deze gevallen heeft u mogelijk ook recht op een vergoeding. U kunt in dit geval de wegbeheerder aansprakelijk stellen voor het slechte wegonderhoud op basis van wetsartikel 6:174 BW.

Letselschade claimen na motorongeluk

De letselschadevergoeding die u kunt claimen bestaat uit materiële en immateriële schade:

  • Bij materiële schade moet u denken aan beschadigingen van eigendommen, medische kosten, misgelopen inkomsten en huishoudelijke hulp.
  • Bij immateriële schade moet u denken aan pijn, verdriet en psychische klachten. Het wordt in de letselschade ook wel smartengeld genoemd en is onderdeel van de gehele letselschadevergoeding.

Het berekenen van smartengeld is lastiger omdat het gaat om niet tastbare schade.
Het is belangrijk om u te laten bijstaan door een letselschadespecialist die exact kan berekenen waar u recht op heeft.

Gratis rechtshulp bij letselschade na een motorongeval

Het oplopen van letselschade is erg vervelend en brengt veel zorgen met zich mee. Wanneer u letselschade oploopt door toedoen van een ander, dan heeft u volgens de Nederlandse wet recht op juridische bijstand op kosten van de aansprakelijke partij. Het inschakelen van een letselschadeadvocaat of belangenbehartiger via Letsel020, de letselschadespecialist in Amsterdam, is voor u volledig kosteloos! Wij nemen alles uit handen en verhalen een maximale schadevergoeding, terwijl u zich volledig kunt richten op uw herstel.

Call Now ButtonBel Ons!