fbpx

Letselschade Claimen

Heeft u letselschade opgelopen?
U heeft mogelijk recht op een schadevergoeding!

Neem contact op voor
vrijblijvend advies!

[]
1 Step 1
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right

Letselschade Claimen

Als u letselschade heeft opgelopen is dat niet fijn. Gelukkig kan de schade bijna altijd worden geclaimd als de andere partij aansprakelijk is. Het belangrijkste bij het claimen van een schadevergoeding is dat alle kosten die u heeft gemaakt netjes op een rijtje staan.

Een claim indienen doen wij door de tegenpartij door middel van een brief aansprakelijk te stellen. Zodra de aansprakelijkheid wordt erkend door de tegenpartij kunnen wij aan de slag gaan met het claimen van uw schadevergoeding. Hoe uw schadebedrag berekend wordt kunt u vinden in een ander artikel op onze site. Hieronder kunt u zien hoe het voorschot wordt bepaald.

Bepalen voorschot

Als u letselschade heeft opgelopen heeft u recht op een voorschot. Een voorschot is een vergoeding van kosten die u heeft gemaakt tijdens het gehele letselschadeclaim proces. Het is dus een betaling van letselschade. Iedereen heeft bij het oplopen van letselschade recht op een voorschot. Het kan namelijk zo zijn dat u door alle gemaakte kosten niet meer rond kan komen. Een voorschot kan dit eventueel voorkomen.

Om te bepalen of u recht heeft op een voorschot wordt er een medisch expert ingeschakeld om te bepalen hoe hoog het bedrag van het voorschot is.

Voorschot algemene titel

Bij het oplopen van schade zijn altijd veel schadeposten die moeten worden bepaald. Deze schadeposten moeten worden erkend door de verzekeraar van de tegenpartij om er een bedrag voor uitgekeerd te krijgen. Als de verzekeraar weet dat er schadeposten zijn, maar dat het bedrag hiervan nog niet precies is bepaald, dan wordt er een algemeen voorschot betaald aan de cliënt. Dit algemene bedrag heeft niets met de kostenposten die u heeft te maken, alleen maar met hoe erg het opgelopen letsel is.

Smartengeld bij letselschade

Bij het verkrijgen van smartengeld moet u rekening houden met de wettelijke rente. Dit houdt in dat hoe langer de betaling van het smartengeld uitblijft, hoe meer rente hier overheen gaat die bovenop het smartengeld bedrag komt. Vaak zijn verzekeraars heel snel in het uitbetalen van smartengeld omdat ze de wettelijke rente die hier overheen gaat niet te hoog op willen laten lopen.

Restitutierisico bij letselschade

Een verzekeraar is altijd bang dat er teveel aan voorschotten wordt uitbetaald. Het is echter dat dit bijna nooit het geval is. In het uitzonderlijke geval dat dit wel zo is moet u het overschot aan voorschot terugbetalen aan de verzekeraar van de tegenpartij. Dit komt echter bijna nooit voor en helaas wordt er vaak eerder te weinig aan voorschot uitbetaald. Als u zeker wil weten dat u krijgt waar u recht op heeft is het altijd het beste om een letselschadespecialist van Letsel020 in te schakelen.

Heeft u letselschade opgelopen?

Laat ons u gratis en vrijblijvend van advies voorzien!

Gratis rechtshulp bij letselschade na een ongeval

U kunt niet elke letselschade bij de tegenpartij claimen. Indien u toch twijfels heeft over of u uw letselschade kunt claimen dan is het zinvol om een letselschade-expert in te schakelen. Wanneer u letselschade oploopt door een ongeval dan heeft u volgens de Nederlandse wet recht op juridische bijstand op kosten van de aansprakelijke partij. Het inschakelen van een letselschadeadvocaat of belangenbehartiger via Letsel020, de letselschadespecialist in Amsterdam, is voor u daarom volledig kosteloos! We kunnen dan samen met een medisch adviseur kijken of er aanknopingspunten zijn om de tegenpartij aansprakelijk te stellen.

Call Now ButtonBel Ons!